Erdei gyümölcsleves
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 3 dl tejszín, 4 ek. liszt, 6 ek. kristálycukor, ízlés szerint fahéj, ízlés szerint szegfűszeg, 3 pohár gyümölcsjoghurt, fél rúd vanília, 1 db karikázott citrom
Elkészítése:
A mirelit gyümölcsöket egy mély lábasba szórjuk, és felöntjük vízzel. Rászórjuk a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és a bevágott vaníliarudat, majd néhány percig főzzük.
Elkészítjük a habarást. A lisztet egy mélyebb edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy sűrű, de csomómentes palacsintatésztára emlékeztető anyagot kapjunk. Szintén habverővel apránként hozzákeverjük a tejszínt, majd 1-2 merőkanállal rákanalazunk a forró levesből, és simára keverjük, majd lassan a leveshez keverjük. Óvatosan rottyantunk egyet a levesen, majd hozzákeverjük a gyümölcsjoghurtokat és a citromkarikákat. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele cukor vagy fűszer, majd kihűtjük és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
|