SALÁTÁK : Majonézes burgonyasaláta (2) |
Majonézes burgonyasaláta (2)
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 1 tubus majonéz, 3 dl tejföl, mustár, só, citromlé, őrölt bors
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk.
Elkészítjük a majonézt: a majonézes tubus tartalmát elkeverjük 3 dl tejföllel, és ízlés szerint teszünk bele mustárt, porcukrot és néhány csepp citromlevet, majd alaposan elkeverjük.(Esetleg kevés őrölt borsot és/vagy egy felkarikázott hagymát, metélőhagymát is tehetünk bele.)
A kihűlt burgonyakarikákat beleforgatjuk a majonézbe, és pár órára betesszük a hűtőbe.
Fogyasztható önmagában, rozsos-magos zsemlével vagy köretként pl. rántott hal mellé.
|