LEVESEK : Banános, őszibarackos gyümölcsleves |
Banános, őszibarackos gyümölcsleves
Hozzávalók 4 személyre: 3 db banán, 3 db őszibarack, 2 dl tejszín, 1 db tojássárgája, 1-2 ek. liszt, ízlés szerint kristálycukor, ízlés szerint citromlé, fél reszelt citromhéj, 1 tk. fahéj, ízlés szerint szegfűbors, 8-10 db szegfűszeg, 1 dl jaffa szörp
Elkészítése:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, meghámozzuk és kis darabokra vágjuk.
Forrásban lévő 1 liter vízbe 4-5 evőkanál kristálycukrot teszünk, beleteszünk pár fahéjdarabot, szegfűszeget, szegfűborsot, a jaffa szörpöt és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe beletesszük a banánt és a barackot, majd újraforraljuk. Egy-két perc főzés után félretesszük.
A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a lehűlt levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerünk, közben folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan vagy lehűtve tálaljuk.
|