Kelvirág csőben sütve
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kelvirág (karfiol), 10 dkg vaj, 3 dkg liszt, tej, 1 tojássárgája, 1/2 dl tejöl, reszelt sajt, só
Elkészítése:
A kb. 1 kg-os tisztított, megmosott kelvirágot cérnával átkötözzük. Ezután sós vízben majdnem puhára főzzük.
Közben elkészítjük a mártást: 10 dkg vajat felhevítünk, elkeverjük 3 dkg liszttel és feleresztjük annyi tejjel, hogy besűrítés után épphogy folyós legyen. Sóval ízesítjük. A tűzről levéve elkeverjük 1 tojássárgájával, fél dl tejföllel.
A főtt, lecsurgatott kelvirágot kivajazott tűzálló edénybe szedjük, a mártással áthúzzuk, meghintjük reszelt sajttal és néhány percre sütőbe tesszük.
|