Harcsapaprikás
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg szalonna, 1 fej hagyma, 60 dkg filézett harcsa, 1 teáskanál fűszerpaprika, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, erős paprika ízlés szerint, só, 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, megszórjuk paprikával, elkeverjük és 3 dl vizet öntünk rá. Amikor forr, takarékra vesszük, beletesszük a szeletelt paradicsomot, erős paprikát, sózzuk és 15-20 percet főzzük.
Elkeverünk 2 dl tejfölt a liszttel és kevés vízzel, a szaftot behabarjuk. Összeforraljuk, átszűrjük.
Serpenyőben megfuttatjuk a csíkokra vágott paprikát. Rátesszük a halra, sózzuk és összepirítjuk. Amikor a hal mindkét oldala fehéres, ráöntjük a mártást. 5 percig pároljuk, ízesítjük és tálaljuk.
Fokhagymás tésztát adunk hozzá.
|