HARCSA : Harcsa almás-mustáros szósszal |
Harcsa almás-mustáros szósszal
Hozzávalók 4 személyre: 1 hagyma, 30 dkg savanykás alma, 30 dkg sóska, 1 piros chilipaprika, 4 harcsaszelet (20 dkg/db), 1,5 dl száraz fehérbor, 1 tk. mustármag, 5 szem bors, 1 ek. olaj, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 evőkanál dijoni mustár
Elkészítése:
Kuktában forralunk negyed liter vizet a borral, a mustármaggal és a szemes borssal.
A sózott, borsozott halfiléket bekenjük olajjal, a párolóbetétre helyezzük. 10 percig fedő alatt pároljuk, majd alufóliába csavarva, a sütőben melegen tartjuk.
Forró vajon az apróra vágott hagymát és a negyedelt almát 6 percig kevergetve pároljuk. 1,5 dl párolófolyadékot öntünk hozzá, besűrítjük a tejszínnel és a mustárral, együtt felfőzzük, sózzuk, borsozzuk. A sóska és a chili felét belekeverjük a mártásba és a halra öntjük.
A maradék sóskát és chilit rászórjuk.
|