Nyúlpecsenye burgonyapürével
Hozzávalók 4 személyre: 4 db nyúlcomb és 1 nyúlgerinc, 1-1 db sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, 3 db babérlevél, 10 szem egész bors, 1 db citrom, só, ecet, szalonna, bors, majoránna, zsír, tejföl
Elkészítése:
A készítés előtt 3-4 nappal a combokat és a gerincet bepácoljuk. A páclét a következőképpen készítjük: Annyi vízhez, amennyi a nyulat ellepi, hozzáadunk 1 db nagyobb, karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, egy kisebb fej szintén karikára vágott tisztított vöröshagymát, 3 babérlevelet, 10 szem egész borsot, 1 db citrom megmosott héját, sót és annyi ecetet, hogy a páclé kellemesen pikáns ízű legyen. Átforraljuk és a nyúlra öntjük, amit rögtön megforgatunk benne. Ezután is naponta kétszer forgassuk meg a nyulat, vigyázva arra, hogy a lé a húst mindig ellepje.
Sütés előtt tiszta ruhával megtöröljük a nyulat, a combokat és a gerincet megtűzdeljük szalonnával. Sózzuk, és meghintjük egy csipetnyi borssal, majoránnával.
A húsokat pecsenyesütőbe helyezzük, zsírt mellétéve középforró sütőben, 10 percenként saját levével öntözgetve puhára sütjük. Amikor a hús puhulni kezd, akkor tejföllel is kenegetjük.
A húst saját levével meglocsolva tálaljuk. Burgonyapürét, esetleg vegyes zöldségköretet és áfonyát adunk mellé.
|