LEVESEK : Tejfölös-citromos csirkebecsinált leves (Fésüs Nelly, Vacsoracsata) |
Tejfölös-citromos csirkebecsinált leves (Fésüs Nelly, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 2 egész csirke, 2 nagy citrom, 3 fej vöröshagyma, 4 nagy doboz tejföl, só, paprika, 2-3 babérlevél, 1 púpozott evőkanál liszt, olaj
Elkészítési mód:
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, a sót, majd a részeire vágott csirkét. Összeforgatjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a 2-3 babérlevelet és félig megfőzzük.
Ezután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a leszűrt levét és tovább főzzük.
A végén a tejföllel és a liszttel egy habarást készítünk és összeforraljuk.
|