LEVESEK : Póréhagyma-krémleves pirított fenyőmaggal (Ungár Anikó, Vacsoracsata) |
Póréhagyma-krémleves pirított fenyőmaggal (Ungár Anikó, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 1 szál nagyobb méretű póréhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag friss petrezselyem, 2 db zsenge sárgarépa, 3 dl tejszín, 2-3 dl főzőtejszín, 1/2 kg húsleves leve (lehet 2 leveskockából is), só, fehérbors, curry, őrölt szerecsendió, kakukkfű, 5 dkg margarin, kevés olívaolaj
Elkészítési mód:
A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kis idő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépát is adjuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, rakjunk minden fűszerből egy kanállal bele. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz.
Ezután öntsünk hozzá egy kicsi húslét, amit további öt percig hagyjunk párolni, aztán adjuk hozzá a főzőtejszínt is.
Egy botmixerrel vagy egy turmixgépben passzírozzuk össze a maradék húslevest és öntsük hozzá.
|