Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre: 8 zöldpaprika, 10 dkg paradicsompüré, 40 dkg darált hús, 8 dkg félig főtt rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, 3 dkg liszt, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, zellerlevél, 1 kávéskanál pirospaprika, bors, só
Elkészítése:
A paprikákat csumázd ki, kapard ki az erét és a magjait is.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon (lassú tűzön, fedő alatt) fonnyaszd meg és hagyd kihűlni.
A darált húsba keverd bele a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és sózd, borsozd. A jól eldolgozott masszát töltsd a paprikákba. (Ha nagyon szorosan tömöd, főzés közben a megdagadó rizs felrepeszti a paprikát.)
A paradicsompüréhez adj egy liter vizet, sót, a zellerlevelet, majd forrald fel, s ebben a lében - lassú tűzön, fedő alatt - főzd puhára a megtöltött paprikákat.
Közben a lisztből és az olajból készíts világos rántást.
A kész gombócokat emeld ki, a paradicsomlét sűrítsd a rántással, majd tíz perc forralás után tedd vissza a gombócokat. A tálalás előtt még egyszer forrald össze jól az egészet.
|