Cukkinis sütemény (Vágó István, Vacsoracsata)
Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor, 2 db tojás, 1 dl olívaolaj, 15 dkg liszt, 6 dkg búzadara, 3 evőkanál búzacsíra, fél csomag sütőpor, 10 dkg dióbél, 50 dkg cukkini, fél citrom reszelt héja
Elkészítési mód:
Tegyük egy tálba a cukrot, a tojásokat, az olívaolajat és a citrom reszelt héját. Keverjük jól össze, de nem kell habosra kikeverni.
Egy másik edénybe tegyük a lisztet, búzadarát, búzacsírát és a sütőport.
Reszeljük le a cukkinit, majd egy csipet sóval szórjuk meg, hagyjuk állni 10 percig.
A cukros tojásos keverékhez adagoljuk lassan a lisztes keverékünket és a durvára darált diót. A megsózott cukkinit egy kicsit nyomkodjuk ki, majd azt is keverjük a tésztába.
Süthetjük közepes méretű tepsiben vagy muffin sütőformába adagolva is. 160 fokon 30 percig süssük.
|