Mézédes lovacskák
Hozzávalók: Tésztához: 250 g finom búzaliszt, 100 g méz, 100 g lágy vaj vagy margarin, 100 g nagyon finomra vágott kandírozott gyümölcs, 75 g barnacukor, 1 tasak vaníliás cukor, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál őrölt szegfűszeg, 2 csapott teáskanál sütőpor. Mázhoz: fél tasak vaníliaízű porcukor, 1 teáskanál fahéj, 1-2 evőkanál víz
Elkészítése:
A mézet a vajjal vagy margarinnal, a cukorral és vanillincukorral keverés mellett felmelegítjük, amíg a cukor felolvad, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Dagasztó mozdulatokkal beledolgozzuk a többi hozzávalót.
A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk és lovacskákat szaggatunk belőle. A figurákat egy tepsibe (kivajazott, sütőpapírral kibélelt) helyezzük, és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Sütés után a süteményeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A porcukrot, fahéjat és vizet jól elkeverjük, hogy sűrű mázat kapjunk. Ezt papírtölcsérbe töltjük, és a figurákat kedvünk szerint kidíszítjük.
|