MAGYAR : Tápéi legényfogó leves |
Tápéi legényfogó leves
Hozzávalók: 60 dkg pulykahús, 2 fej vöröshagyma, 1 kg vegyes leveszöldség (répa, gyökér, zeller), 2 ek. mustár, fél citrom, 4-5 babérlevél, só, bors, vegeta
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd belerakjuk a kockákra vágott pulykahusit. Ezeket jól megpirítjuk. Ezután belekeverjük a mustárt és babérlevelet, és kb. 4 liter vízzel felengedjük. Ízlés szerint sóval, borssal és vegetával fűszerezzük. A közben elfőtt vizet pótoljuk.
Amikor a hús már puha, tejfölös habarással besűrűsítjük. Betétként apró galuskával, vagy eperlevél tésztával tálaljuk. Tálaláskor citrommal kínáljuk, ízesítjük.
|