Mézes madártej
Hozzávalók: 6 db tojás, 10 dkg cukor, 1 liter tej, 10 dkg méz, kevés rum, fél vaníliarúd, 1 kiskanál vaníliás pudingpor
A tejet a fél vaníliarúddal felfőzzük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Miután a tej felfőtt, a tüzet takarékra állítjuk, és amikor a fövése megáll, evőkanállal beleszaggatjuk a tojáshabot. Mindkét oldalán 1-2 percet főzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük.
A tojássárgákat kikavarjuk a mézzel és a pudingporral, majd rászűrjük a tejet. Visszatesszük a tűzre, és folyamatosan kavargatva besűrítjük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
Üvegtálkákba adagoljuk, tetejükre tesszük a tojáshabot.
|