LIBAMÁJ : Vörösborban párolt libamáj Pannónia sajttal |
Vörösborban párolt libamáj Pannónia sajttal
Hozzávalók 4 személyre: 400 g libamáj, 2 db tojás, 1 db zsemle, 60 g vaj, petrezselyemzöld, 100g gomba, 50 g füstölt szalonna, 60 g liszt, 500 ml vörösbor, 200 g Pannónia sajt, borsikafű, őrölt fehérbors, só
Elkészítés:
Az érett libamájat hártyájától megtisztítjuk, majd az áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt áttörjük. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a lágy vaj felét, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az apró kockákra darabolt gombát és a kisütött, ropogós füstölt szalonnakockákat.
Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Őrölt fehérborssal, borsikafűvel és sóval ízesítjük.
Kisebb gombócokat formálunk belőle és a forrásban lévő vörösborban kifőzzük. Amikor megfőttek, szűrőkanállal kivesszük, felhevített vajra tesszük és néhány percen át pirítjuk.
Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.
|