Plejszkavica
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sertéshús darálva, 30 dkg birka vagy borjúszelet darálva, 1 nagy vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 kaliforniai paprika, 1 tk. bors, 1/2 tk. só, némi fokhagyma, rozmaring, tárkony, olívaolaj
Elkészítés:
A darált húsba belekeverjük a finomra vágott hagymát és zöldpaprikát. Fûszerezzük, 1 cm széles pogácsákat készítünk belôle, és rostlapon, raqulet sütôn, vagy nyáron a kertben faszénen megsütjük.
Sütés elôtt legalább 8 órát pihentessük a hûtôben, tehát érdemes egy nappal hamarabb összekeverni a masszát.
Hozzá nyers vöröshagymát, ajvárt (padlizsán-paprika krém), vagy gyuvecset (lecsós rakott krumpli) érdemes adni.
|