Vörösbormártás salottahagymával
Hozzávalók: 3 db salottahagyma, 2 evőkanál vaj, 2 dl húsleves, 4 velős csont, 2 dl vörösbor, 3 evőkanál nagyon tömény borjú-alaplé, 3 dkg vaj, só, őrölt fekete bors, 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés
A hagymát finomra vágjuk, a vajban 5 percig pároljuk.
A húslevest felforraljuk, beletesszük a velős csontot, és rövid ideig főzzük, majd felhasználásig a levesben melegen tartjuk.
A hagymát 2 dl vörösborral felöntjük és annyira beforraljuk, hogy csak 6 evőkanál folyadék maradjon.
A maradék borral és a borjú-alaplével felöntve felhevítjük. Az egészet a felére beforraljuk, szitán átpasszírozzuk, majd kis darabokban hozzáadjuk a vajat. Sóval, borssal ízesítjük, végül a velőt a mártáshoz keverjük.
Sültekhez tálaljuk, esetleg petrezselyemmel megszórva.
|