OLASZ : Túrólepény citrom sorbettel (Biscotti di ricotta con sorbet) |
Túrólepény citrom sorbettel (Biscotti di ricotta con sorbet)
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sovány tehéntúró, 15 dkg teljes kiôrlésû liszt, 2 tojás, 1 kis vanília rúd, 1 ek. reszelt citromhéj, 7,5 dkg gyümölcscukor, 6 cl narancslikôr, olaj a sütéshez, 4 adag citrom sorbet
Elkészítés:
A túrót egy konyharuhában elôször ki kell nyomkodni, majd tésztát készíteni belôle a liszttel, tojásokkal, vaníliás cukorral, citromhéjjal és narancshéjjal.
A kész tésztát forró olajba kell beleszaggatni kanállal, laposra nyomkodni, és aranybarnára sütni.
A tálcán be kell borítani a sorbettel, és citromfûvel díszíteni.
|