Rizottó spárgával (Risotto con gli asparagi)
Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöld spárga (fagyasztott, konzerv, vagy ha több időnk van, akkor friss), 30 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 csipet édesítőszer, 1 evőkanál vaj, 2 leveskocka, 1/2 dl fehérbor bors, 15 dkg előfőzött rákhús
Elkészítés:
Ha több időnk van, használjunk friss spárgát. Ehhez előfőzzük a spárgát 15 percig 6 dl sós-édesítős vízben. Levágjuk a spárgafejeket, összeszeleteljük. Ha valóban csak 20 percünk van, akkor használjunk gyorsfagyasztott vagy konzerv spárgát.
A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. Lábasban megolvasztjuk a vajat, ebben lepirítjuk a vöröshagymát, majd a spárga darabokat. Beletesszük a rizst, felöntjük a spárgafőző lével, és a fehérborral, majd beletesszük az előfőzött rákhúsokat. Sóval, borssal ízesítjük, végül a spárgafejeket rátesszük díszítésnek a tetejére.
|