SALÁTÁK : Mustáros-mézes csirkesaláta |
Mustáros-mézes csirkesaláta
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg hideg sült csirkemell, 1 fej jégsaláta, 20 dkg uborka, 20 dkg paradicsom, 5 dkg kapribogyó, 10 dkg fekete olívabogyó. Az öntethez: mustár, méz, fehérbors, fehér vermut, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj
Elkészítés:
Ha nincsen sült csirkemellünk, csirke fûszerkeverékkel ízesített csirkemellet sütünk, majd hagyjuk lehûlni.
Hasonló alakúra szeljük a zöldségféléket és a hideg csirkét. Az öntethez valókat összekeverjük (erre alkalmas egy befôttes üveg is, amibe beletesszük az öntet hozzávalóit, rácsavarjuk a tetejét és alaposan összerázzuk), majd a vegyített salátára öntjük.
|