MEXIKÓI : Dulce de lechével töltött crepe fagylalttal és magokkal (Szandi - Hal a tortán) |
Dulce de lechével töltött crepe fagylalttal és magokkal (Szandi - Hal a tortán)
Hozzávalók: 1 tojás, 150 gramm liszt, 250 ml tej, 250 ml víz, 1 csipet só, 2 tk. cukor, 1 vanília rúd, 2 tk. olvasztott vaj, olaj a sütéshez (mint a palacsintát), 2 konzerv dulce de leche, pirított magvak, fejenként 1 gombóc vanília fagylalt
Elkészítés:
Alaposan elkeverjük a tészta hozzávalóit, majd hagyjuk egy kicsit pihenni. Ezután palacsintákat sütünk belőle, megtöltjük dulce de leche-vel, és feltekerjük.
Egymás mellé teszünk két palacsintát, majd a tetejüket ismét meglocsoljuk dulce de leche-vel. A vanília fagylalttal és a magvakkal tálaljuk.
|