MEXIKÓI : Quesadilla guacamoléval (Szandi - Hal a tortán) |
Quesadilla guacamoléval (Szandi - Hal a tortán)
Hozzávalók: /kb. 5 személy részére/: Guacamoléhoz: 5 kisebb avokádó, 2 kicsi salotta hagyma, 1 lime leve, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom /hámozva, kimagozva, apró kockákra vágva/, 2 kanál tejföl, 1 evőkanál apróra vágott koriander zöld, fél jalapeno paprika /apróra vágva, mert nagyon csípős/, só, bors. Quesadillához: 10 tortilla, 30 dkg reszelt sajt /lehetőleg valamilyen markáns ízű/, 2 dl tejföl, 3 paradicsom /vékony karikákra vágva/, 2 salotta hagyma /ugyancsak vékonyan felkarikázva/
Elkészítés:
Először a guacamolét készítem el. Az avokádók húsát villával összenyomkodom. Sózom, borsozom, majd hozzáteszem az összenyomott fokhagymát, az aprított fokhagymát, a paradicsomot, koriandert, tejfölt, paprikát majd a lime-ot, aztán összekeverem.
A Quesqdillához a tortillát egy csíkozott tepsibe teszem. Megkenem tejföllel, rászórom a sajtot, és amikor megolvadt, ráteszem a másik tortillát. Miután összetapadt, lapát segítségével megfordítom, és amikor ez az oldala is megsült, cikkekre vágom, és tálalhatom.
|