Zöldborsóleves pacallal
Hozzávalók: 3/4 l erőleves, 20 dkg pacal, 20 dkg zöldborsó, 1 fej hagyma, 2 ek.cherry, 1 kiskanál chilimártás, 1 kiskanál ételízesítő, 1 ek.snidling (összevágva), 2 ek kukoricaliszt, 1 ek olaj v. zsír, só
Elkészítés:
A pacalt 5-6 darabba vágjuk, az összedarabolt hagymával és három kiskanál sóval ízesített vízben két órát főzzük.
A borsót megfőzzük, majd turmixoljuk. A megfőtt pacalt vékony csíkokra daraboljuk. A lisztet 3 ek. vízzel összekeverjük.
A zsiradékot megforrósítjuk, majd belerakjuk a borsópépet. Két percig sütjük, ezután felöntjük a levessel. Ha felforrt, hozzáadjuk a pacalt és a snidlinget. 10 percig főzzük, aztán ízesítjük az ételízesítővel, a kukoricaliszttel, a cherryvel, a chilimártással. 5 percig forraljuk, végül sózzuk.
|