TEPSIS SÜTI : Csokoládés-céklás sütemény (Dobrády Ákos - Vacsoracsata) |
Csokoládés-céklás sütemény (Dobrády Ákos - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 3/4 pohár liszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 1/2 pohár cukor, 3 db tojás, fél pohár étolaj, 1/2 pohár reszelt főtt cékla, 1 tábla keserű csoki, 1 csomag vaníliás cukor. A méréshez használt pohár űrtartalma 250 ml.
Elkészítési mód:
Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét.
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
Másik keverőedénybe tegyük bele a tojásokat, a cukrot és az olajat. Habverővel keverjük körülbelül két percig, majd keverjük hozzá a megfőzött és lereszelt céklát, az olvasztott csokoládét és a vaníliás cukrot. Utána óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket.
Jól kiolajozott és liszttel meghintett közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 25-30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni. Ha a tésztába szúrt fogvájóra már nem ragad a sütemény tésztája, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a süteményünk. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg.
Süthetjük muffin sütőformában is.
|