Olasz sajtleves
Hozzávalók: 1 liter húsleves, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, parmezán, mozzarella sajt, 1 pohár tejföl, só, őrölt bors
Elkészítés:
Készítsünk egy liter vízből húsleveskocka hozzáadásával húslevest, amelyet rántsunk be. A rántást kevés vajból és a liszt hozzáadásával sűrítsük, ízesítsük sóval, borssal majd öntsük a húslevesbe és folyamatos keverés mellett csomómentesre besűrítjük. Majd vegyük le a tűzről és ekkor tesszük bele a tejfölt és a reszelt sajtot, amitől finom krémes lesz.
Különböző sajtokat tehetünk bele, s attól pikáns lesz az íze. Mikor már jól megolvadt a sajt, tálalhatjuk is.
A tetejére díszítésként aprított petrezselyemzöldjét szórjunk rá.
|