Túrófelfújt lime-os mentás eperöntettel (Vincze Ottó - Hal a tortán)
Hozzávalók: 1 kg túró, 10 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál vaníliáscukor, 1 db citrom, 1 evőkanál étkezési keményítő, 0,5 l tejföl, 5 evőkanál búzadara, kivajazott-morzsázott tepsi
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a többi alapanyaggal összekeverjük, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét is. Óvatosan, hogy a hab ne törjön összeforgatjuk.
Kivajazott tepsiben, kb. 180 C-on aranybarnára sütjük.
Eperöntet
Hozzávalók: 2 csomag eper (2×450gr), 0,5 l víz, 6 evőkanál kristálycukor, 1 db lime, 5 db menta levél, 1 evőkanál eper piros színezék, 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A vízből és a cukorból készítünk egy cukorszirupot, majd ha a cukor elolvadt, a lime héját belereszeljük.
A mentalevelet apróra vágjuk.
Beletesszük a szirupba a piros színezéket, a keményítőt, végül az epret és a mentát. Készre forraljuk.
|