Almás rácsos (Szakál Miki - Vacsoracsata)
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10-20 dkg cukor (ízlés szerint), 1 sütőpor, 1 tojás, pici tej vagy tejföl, 80 dkg alma, fahéj, prézli
A lisztet, margarint, 1 ek. cukrot, 1 cs. sütőport, 1 tojást összemorzsoljuk. Ezután adunk hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Ketté vesszük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk, akkorára mint a tepsi. Belerakjuk, hintünk rá prézlit.
Az almát lereszeljük, kis fahéjat adunk hozzá. Összerottyantjuk, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztjuk.
A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázunk és azt rácsszerűen elrendezzük a tetején.
Ezután sütőbe tesszük és megsütjük.
|