ELŐÉTEL : Tutajok sajttengeren (Vacsoracsata) |
Tutajok sajttengeren (Vacsoracsata)
Hozzávalók: 20 dkg trappista sajt, 30 dkg füstölt sajt, 10 dkg márványsajt, keményítő, só, bors, szerecsendió, 0,8 l húsleves, 0,8 l tej
A tejet és a húslevest öntsük össze és forraljuk fel. Húzzuk le a tűzről és tegyük bele a megreszelt sajtokat, hogy megolvadjanak.
Kicsit hűtsük le és turmixoljuk át, mert a füstölt sajt nem olvad úgy, mint a trappista sajt.
Ezután forraljuk fel és adjuk hozzá a forrásban levő leveshez a vízzel elkevert keményítőt.
Kevergessük, nehogy leégjen és addig, amíg be nem sűrűsödik.
Pirítóssal tálaljuk, amire szintén olyan sajtot olvasztunk, amilyet szeretnek. Lehet trappista sajt, de lehet füstölt sajt is.
|