Rakott káposzta
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált hús, 1 kg káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 4 tojás, 10 dkg vöröshagyma, 1 tk. pirospaprika, 15 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg rizs, 1/2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só
Elkészítése:
A káposztát felaprítjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, és lecsurgatjuk.
A rizst megfőzzük.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Meghintjük a pirospaprikával, és hozzáadjuk a darált húst. Megsózzuk és megpároljuk.
Rétegesen tűzálló tálba rakjuk a káposzta felét, a húst, a főtt rizst, a felkarikázott paradicsomot, zöldpaprikát. A legfelső réteg ismét káposzta legyen.
A tojásokat összekeverjük a tejföllel, kevés pirospaprikával és ráöntjük a rakottasra.
Sütőben, mérsékelt lángon készre sütjük.
|