Hozzávalók 4 személyre: 600 g Gyermelyi 4 tojásos fodros nagykocka, 800 g burgonya, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, fűszerpaprika, só, őrölt feketebors, 1,5 kg sertéskaraj, 1 dl olaj, só, 8 gerezd fokhagyma, 200 g vaj, 2 cs. petrezselyem, 40 szem apró paradicsom
Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát, hagymát. Finomra vágjuk a hagymát, a burgonyát hosszába negyedeljük, és azokat vágjuk vékony lapokra.
Olajon megfuttatjuk a hagymát, levesszük a tűzről, beleszórjuk a fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük és 1-2 dl vízzel felengedjük.
A tűzre visszatéve beleszórjuk a szeletkékre vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és gyakori kevergetés mellett letakarva pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Amikor a burgonyának egy része már szétesett, mert olyan puha, levesszük. Összekeverjük a sós vízben kifőtt, picit leöblített tésztával, sózzuk, borsozzuk és összemelegítjük. Teflon serpenyőben le is lehet kicsit pirítani, akkor ízletesebb. Amikor elkészült, tálaljuk.
Mellé tesszük a fokhagymás szeletet:
A megtisztított, megmosott, leszárított húst szeleteljük, sózzuk, és kevés olajon megsütjük.
A vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a gorombára vágott petrezselymet és beledobjuk a félbevágott paradicsomokat, elkeverjük és ráöntjük a húsra.
Pihentetjük 2-3 percet és a szaftjával tálaljuk.