Hozzávalók 4 személyre: 4 libacomb (1 kg), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg húsos szalonna, 2 babérlevél, 40 dkg szálas savanyú káposzta, 10 dkg gersli, 1 csipet majoránna, 2 ek. olaj, 25 dkg paradicsom
Előkészítés:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, kettévágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A szalonnát kis kockákra daraboljuk.
Elkészítés:
A szalonnát megpirítjuk, majd rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a combokat, 3-4 perc alatt összepirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és letakarva kíméletesen pároljuk. Ha szükséges,
pótoljuk a vizet.
Amikor a comb félig puha, rátesszük az ízlés szerint kimosott káposztát és annyi vizet, hogy
ellepje, majd tovább pároljuk. Amikor a hús már egészen puha, kivesszük és tepsire tesszük.
A káposztához adjuk a gerslit, öntünk rá 1 dl vizet, és letakarva 20-25 percen át pároljuk, amíg a gersli roppanósan puha lesz.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A libacombokat megsózzuk, megszórjuk majoránnával és meglocsoljuk pici olajjal. A sütőben megpirítjuk.
Közben a paradicsomot meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. Tálaláskor tányérra
tesszük a káposztát, rá a libacombot, és megszórjuk paradicsomkockákkal.
Tejföllel is nagyon finom.