Sonkás pogácsa
Hozzávalók: 20 dkg sonka, 14 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 tojássárgája, 0,5 dl fehérbor, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1 tojás, só
A lisztet a gyúródeszkára halmozzuk, a közepébe kis fészket mélyítünk. Beletesszük a lágy vajat, a tojássárgáját, egy evőkanál tejfölt, kevés száraz fehérbort, és ízlés szerint megsózzuk. Összegyúrjuk és kinyújtjuk.
A finomra ledarált sonkát a reszelt sajttal és a tejföllel összekeverjük. A kinyújtott tészta egyik felére kenjük a sonkás, tejfölös sajtot, majd a másik felét ráhajtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejüket tojással megkenjük és megsütjük.
Baráti összejövetelek elengedhetetlen kellékei az italok mellé ezek a finom sós falatkák.
|