Meggyes pite
Hozzávalók: 1 kg liszt, 40–50 dkg meggy, 20 dkg cukor, 5 dkg élesztő, 1 liter tej, 2 csomag vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 4 evőkanál kacsazsír, pici só
Az élesztőt 2 dl tejben 1 kanál cukorral felfuttatjuk és összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, zsírral, cukorral és pici sóval. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk.
Zsírral kikent tepsibe öntjük, 20-25 percnyi pihentetés után megszórjuk kimagozott meggyel.
Meleg helyen kelesztjük még 30 percig, majd előmelegített sütőben, tetejét megkenve kacsazsírral, tartaléklángon megsütjük.
Sütés közben még egyszer megkenjük kacsazsírral.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
|