Gyümölcsös csokihab
Hozzávalók: 25 dkg szőlő, 1 nagy körte, 1 citrom leve és héja, 1 ek. cukor, 1/2 mk. őrölt gyömbér, 1 tasak csokoládéízű pudingpor, 3 ek. cukor, 4 dl tej
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, a szemeket kettévágjuk.
A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, és a gerezdeket még kettévágjuk. Azonnal megcsepegtetjük a citrom levével, hogy ne barnuljon meg.
A gyümölcsöket 6 evőkanál vízzel, a cukorral, a citrom héjával, a gyömbérrel lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A pudingot elkészítjük a csomagoláson lévő utasítás szerint a tejjel és a cukorral. Vizes evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk ki, és négy tányérra szétosztjuk.
Mellészedjük a körtés-szőlős kompótot, megszórjuk kevés porcukorral, és tálaljuk.
|