Hozzávalók 4 személyre: 8 csirkecomb, 1 csomag makarónitészta, 3 paradicsom, 2 paprika, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 2-3 ek. olívabogyó, 2 ek. étkezési keményítő, őrölt szerecsendió, citromlé, 25 dkg zöldbab, só, bors, (olíva)olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A paprikát finoman felkockázzuk, a zöldbabot megtisztítjuk, a paradicsomot lehéjazzuk és csíkokra vágjuk.
A makarónit forrásban lévő sós-olajos vízben megfőzzük.
A tejfölt a borral, az olívabogyókkal együtt felforraljuk. Belekeverjük az étkezési keményítőt, és simára főzzük.
A mártást sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, és pár csepp citromlével fűszerezzük.
Hozzáadjuk a zöldbabot és a paprikát, és roppanósra pároljuk benne.
A csirkecombokat kevés olajon hirtelen átsütjük.
Az időközben elkészült makarónit leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük és a paradicsommal, csirkecombokkal együtt a mártásba forgatjuk és még egyszer átforrósítjuk.