Kolbászos-pórés rizs
Hozzávalók 4 személyre: 2 szál póréhagyma, 4 ek. olaj, 35 dkg lecsókolbász, 30 dkg rizs, 5 dl víz, 1 paprika, 5 dkg reszelt sajt, só, bors
Elkészítése:
A rizst megmossuk és 25 percre beáztatjuk.
A megtisztított póréhagymát hosszában kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük és megfonnyasztjuk az olajon.
Rádobjuk a 2 centi vastag karikákra vágott kolbászt és lefedve 3-4 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a rizst, pár percnyi összemelegítés után felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon fedő nélkül felforraljuk.
Belekarikázzuk a paprikát, lefedjük, és kis lángon 20 percig pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal.
|