Ribizlis fantáziatorta
Hozzávalók: 7-8 dkg vaj, 10 dkg babapiskóta, 15 db csokoládés ostyarúd, 2 tasak málnaízű zselépor, 5 dl joghurt, 3 ek. citromlé, 20 dkg cukor, 15 dkg ribizli, 5 dl tejszín; a díszítéshez: ribizli és citromfű, csokoládés ostyarúd
Elkészítése:
A babapiskótákat a csokoládés ostyarúddal együtt nejlonzacskóba rakjuk és addig görgetjük rajta a sodrófát, míg morzsát kapunk. A megolvasztott vajjal összedolgozzuk, olajjal megkent 26 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
A 2,5 deci vízzel elvegyített zseléport 5-10 percig állni hagyjuk.
A joghurtot a citromlével kikeverjük.
A cukrot a zseléhez adjuk. Kevergetve feloldódásig hevítjük (ne főzzük!), majd kihűtjük. A zselét a joghurttal összekeverjük.
2,5 deci tejszínt kemény habbá felverünk, és a ribizlivel együtt a dermedő joghurtkrémbe forgatjuk. A tortaformába simítjuk, és 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
A maradék tejszínt felverjük, és 2/3-ad részével bevonjuk a tortát, oldalát a maradék habból nyomott csíkokkal, és félbevágott csokoládés ostyarúddal, tetejét ribizlivel és citromfűvel díszítjük.
|