Csirkemájas rántott palacsinta
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemáj, ½ dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 dl tej, só, bors, majoránna, 16 db kész palacsinta; a mártáshoz: 1 alma, 2 szál finomra vágott újhagyma, 8 ek. majonéz, 4 ek. tejföl
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott vöröshagymát olajon kicsit megpirítjuk, és rátesszük a felaprított májat. Borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett még 10 percig sütjük. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, és hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál tölteléket, négyszögletesre hajtogatjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk, de kétszer, nehogy sütés közben szétessen. Bő, forró olajban világosbarnára sütjük, majd szalvétára szedve leitatjuk róla az olajat.
A mártáshoz megtisztítjuk és lereszeljük az almát, összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, az újhagymával, és a palacsinták mellé tálaljuk.
|