Tojásos tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg masnitészta, só, 1 evőkanál olaj, 6 tojás, 20 dkg lencse, 5 dl zöldségleves, 20 dkg főtt sonka, 4 dl tejföl, 2 csokor korianderzöld, 1 késhegynyi őrölt sáfrány, 2 teáskanál currypor, szójaszósz, fehér bors
A tésztát forró sós-olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat keményre főzzük és felszeleteljük.
A lencsét a levesben puhára főzzük, lecsepegtetjük.
A sonkát 2 cm-es csíkokra vágjuk, a koriandert felaprítjuk.
A sáfrányt 1 evőkanál forró vízben feloldjuk, majd a curryvel, a tejföllel, a szójaszósszal és a borssal simára keverjük. Hozzáadjuk a koriander felét.
A tésztát összekeverjük a lencsével, a sonkával és az öntettel, beleforgatjuk a tojásszeleteket.
A salátát tálalás előtt meghintjük a maradék korianderrel.
|