Áfonyás popover
Hozzávalók (8-9 db-hoz): 2 ek. vaj, 1 citrom leve, 20 dkg áfonya (mélyhűtött vagy friss), 2 ek. barnacukor, 15 dkg liszt, 2,5 dl tej, 3 tojás, csipetnyi szerecsendió
Elkészítése:
A vajjal alaposan kikenjük a csészéket, majd a 200 C-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses sütőben 180 C) tesszük. Addig hagyjuk bent, amíg a vaj meg nem olvad, de ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg.
A citromlét az áfonyával és a barnacukorral összekeverjük.
A lisztet, a tejet és a tojásokat konyhai robotgéppel vagy habverővel alaposan összedolgozzuk, majd a kikent csészékbe kanalazzuk, a forró sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük.
Az áfonyás keveréket egyszer felforraljuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és a megsült popoverek köré öntve tálaljuk.
|