Paradicsomos omlettrolád
Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg paradicsom, 3 dkg gomba, 2 gerezd fokhagyma, 4-4 dkg vaj a paradicsom és az omlett sütéséhez, 2 kávéskanál só, csipetnyi őrölt bors
4 dkg olvasztott vajban, takaréklángon pirítsd aranysárgára a hámozott, apróra vágott gombát és a finomra aprított fokhagymát. Adj hozzá 20 dkg meghámozott paradicsomot (mártsd forró vízbe, hogy leváljon a héja), és kb. 10 percen át süsd.
A habosra felvert tojásokat sóval és őrölt fehér borssal ízesítsd, majd külön serpenyőben megolvasztott 4 dkg vajban süsd meg.
A sült tojásra halmozd rá az ízesített paradicsomot, és az omlettet tekerd roláddá.
Tálalás előtt vékony szeletekre vágott paradicsommal díszítsd!
|