Sütőtökkrémleves
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg sütőtök • 3 dkg vaj • 1 ek. tejszín • 1 ek. tisztított sütőtökmag • 1 ek. szárított búzacsíra • 1 mk. ételízesítő • reszelt szerecsendió • őrölt fehér bors • só.
A sütőtököt hámozd meg, magvait kapard ki és tedd félre.
Húsát vágd kockára, a vajon kissé futtasd meg, majd önts rá 2 dl vizet. Fűszerezd az ételízesítővel, majd lefedve párold 15 percig. Utána add hozzá a tejszínt, hagyd kissé hűlni, majd turmixold le. Ha túl sűrű, vízzel hígíthatod. Az így kapott levest forrósítsd fel, és fűszerezd.
A tökmagot serpenyőben szárazon pirítsd meg, és a búzacsírával együtt szórd a levesbe.
|