Sárgabarackkrém
Hozzávalók 4 személyre: 400g érett sárgabarack, 100g barnacukor, 2,5dl fehér bor, 1 egész fahéj, 20g kukoricapehely, 1 kis pohár brandy, 200g jól behűtött habtejszín
Vágd félbe és magozd ki a barackot, tedd egy edénybe, add hozzá a bort, a cukrot és a fahéjat, és főzzük addig, míg a gyümölcs meg nem puhul (ez kb. 15 percet vesz igénybe). Vedd ki a fahéjat, és törd át szitán a barackot!
A kukoricapelyhet keverd el 2 evőkanál vízzel, majd öntsd a gyümölcshöz. Tedd vissza a tűzhelyre, és állandó keverés mellett főzd addig, míg be nem sűrűsödik.
Hagyd kihűlni, keverd hozzá a brandyt és a cukor nélkül felvert tejszínt. Szedd kis tálkákba vagy üvegpoharakba, hidegen tálald!
|