Betyárgaluska
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 kk. pirospaprika, 2 dl tejföl, só
Elkészítése:
A lisztből, tojásból, sóból kevés víz hozzáadásával közepesen kemény galuskatésztát keverünk, és fél óráig állni hagyjuk. Utána lobogó sós vízbe kanállal galuskákat szaggatunk belőle.
Az apró kockára vágott szalonnát ropogósra sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük.
A megfőtt és leszűrt galuskát a szalonnazsírba szedjük, meghintjük a pirospaprikával, ráöntjük a tejfölt, átforrósítjuk, és a tetejére szórjuk a pörcöt.
Végül meghintjük a lisztbe forgatott, bő olajban ropogósra sütött hagymakarikákkal.
|