Sült hagyma burgonyakrémmel
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 fej nagyobb lilahagyma
• 2 dl joghurt
• 1 burgonya
• 1 csokor snidling
• fél gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• ízesítéshez só, bors
Elkészítés:
Egy tűzálló tálba öntök 1 dl vizet, beleteszem a hámozatlan, olajjal meglocsolt hagymát, és 3 órán keresztül sütöm 120 fokon . Hogy ne száradjon ki, időről időre meglocsolom a főzőlével. Közben héjában puhára főzöm a burgonyát, meghámozom, és krumplinyomón átpasszírozom. A felaprított fokhagymából, a joghurtból és a burgonyából finom krémet keverek. A megsült hagymát meghámozom, cikkekre vágom, és kis tálakba osztom. Végül mindegyik mellé egy adag burgonyakrémet halmozok. Sózom, borsozom, és meghintem apróra vágott snidlinggel.
Elkészítési idő: 20 perc (főzés nélkül)
Kalóriaérték: 75 kcal/adag
|