Májgaluskaleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 szikkadt zsemle
- 2,5 dl tej
- 1 kis fej hagyma
- 2 ek. olaj
- 15 dkg csirke-/pulykamáj
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 1 kk. morzsolt majoránna
- 1 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek. zsemlemorzsa
- só
- bors
- 2 l húsleves (pulykaaprólékból)
- 50 dkg levesben főtt zöldség
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk.
A májat leöblítjük és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemleveleket, a tejbe áztatott zsemléket, és húsdarálón ledaráljuk. Beledolgozzuk a zsíradékkal együtt a hagymát, a tojást, az áttört fokhagymát, a majoránnát, a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük.
2,5 l sós forrásban lévő vízbe 2 kiskanál segítségével apró galuskákat szaggatunk, és lassú forralással 7-8 percig főzzük.
A májgaluskákat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, a forró levesbe csúsztatjuk, és a levesbe főtt zöldségekkel gazdagítva tálaljuk.
|