Epertorta
Hozzávalók: 5 lapos piskóta tortalap, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 ek. liszt, 1/2 l tej, 1 cs. vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 1 ek. zselatin, pikáns gyümölcslekvár, eper
Elkészítése:
Két egész tojást 10 deka cukorral, egy csapott evőkanál liszttel, egy fél liter tejjel meg egy csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd gőzön, kevergetve, sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, két deci habbá vert tejszínt adunk hozzá.
Egy evőkanál zselatint egy fél deci hideg vízben simára keverünk, majd kevergetve 1-2 percig főzzük, és a krémbe szűrjük.
Egy ötlapos piskóta tortalap lapjait valamilyen pikáns gyümölcsízzel megkenjük, és félbe vágott eperszemekkel kirakjuk. Erre simítjuk a krémet, és így rakjuk egymásra a lapokat. A tetején lévő lapra a gyümölcsízre először krém kerüljön, erre a gyümölcs, és a torta oldalát is bevonjuk a krémmel. Legalább egy napig hűtjük tálalás előtt.
|