Téliszalámis saláta
Hozzávalók 4 személyre: 10-10 dkg téliszalámi, paprikás szalámi, csípős csabai szalámi (darabban, nem szeletelve!), 4 paradicsompaprika, 1 csípős paprika, 1 csokor zöldhagyma, 2 csokor hónapos retek, 2-2 ek. borecet és olaj, 1 ek. paradicsomlé, 1 tk. mustár, 1 mk. őrölt feketebors, só, cukor
Elkészítése:
A szalámik bőrét lehúzzuk, a paradicsompaprikát megmossuk, ereit és csumáját kivágjuk, majd mindet vékony csíkokra vágjuk.
A retket megtisztítjuk, megmossuk, és felszeleteljük, a zöldhagymát karikára vágjuk. A csípős paprikát nagyon vékonyan felkarikázzuk.
Az olajat elkeverjük a borecettel, a sóval, a cukorral, a mustárral, a paradicsomlével, az őrölt borssal, majd az összes hozzávalót összekeverjük. Fél napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. (Esetleg elkészíthetjük már előző nap is.)
Tálalás előtt átkeverjük, és friss péksüteménnyel tálaljuk.
|