Mézeskalácsszívek
Hozzávalók: 45 dkg méz, 25 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 tojás, csipetnyi só, 5-5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj, 1 kk. fahéj, kk. őrölt szegfűszeg, 1 kg liszt, 2 tasak sütőpor, csésze lekvár, 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Állandó kavargatás mellett felforrósítjuk a mézet a cukorral és a vajjal, míg sima péppé nem olvad. Ezután levesszük a tűzről és addig kavarjuk, míg langyosra nem hűl.
A tojásokat felverjük a sóval és a felaprított citrom- és narancshéjjal, majd együtt a mézes masszához keverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, valamint a sütőporral együtt átszitált lisztet.
A tésztát alaposan átgyúrjuk, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd szíveket szúrunk ki belőle. Kivajazott tepsibe rakjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A még meleg szívek alsó felét megkenjük lekvárral, és kettőt-kettőt összeragasztunk.
Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk és a szíveket félig belemártjuk.
|