| 
TöklekvárHozzávalók (1,5 literhez): 25 dkg  szárított sárgabarack, 1,2 kg puha húsú tök, 2 db vaníliarúd belseje  kikaparva, 0,5 liter narancslé, 1 db narancs finomra reszelt héja, 3  evőkanál citromlé, 0,5 kg kristálycukor  Elkészítése:
 
 A barackot negyedeljük. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, hasábokra  vágjuk.
 75 dkg tököt lemérünk és 2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A barackot, a  tökkockákat, a vaníliabelet és a narancslevet összekeverjük, és fedő  alatt 20 percig főzzük, míg puha nem lesz. Utána püré állagúvá keverjük, majd a narancshéjat és a citromlevet a  cukorral együtt hozzáadjuk. Főzés közben keverjük, míg forrni kezd. 3  perc után azonnal vegyük le a főzőlapról, és tegyük üvegbe. Zárjuk le az  üveget. Hidegen három hónapig eláll. 
 |